De klokken van de Peperbus
Po
Carillon Peperbus
Naar het carillon van de Peperbus
Aanbieder: Martien van der Knijff

Hoog in de toren van De Peperbus zit een carillon. Martien van der Knijff, de stadsbeiaardier van Zwolle, neemt je mee naar boven en laat je horen en zien hoe het daar hoog in de toren in zijn werk gaat.  

Van te voren komt de stadsbeiaardier op school vertellen over het carillon in de Peperbus. Tijdens het bezoek leer je hoe een carillon werkt. Misschien mag je er zelf ook een paar tonen op spelen.  

Dit bezoek kan gecombineerd worden met een muziekworkshop van Jolanda Leune. Als beide producten worden afgenomen wordt dit gecombineerd. Als de ene helft van de klas naar de Peperbus is, volgt de andere helft de muziekworkshop om zelf muziek te maken op instrumenten die de klank van het cariloon kunnen nabootsen. Halverwege de ochtend wisselen de groepen.

product informatie
Disciplines: Muziek
Doelgroep: Groep 5, Groep 6
Soort activiteit: Eenmalig
Groepsgrootte: Maximaal 30
Duur: 1,5 uur, in combinatie met workshop Jolanda Leune 3 uur
Frequentie: In overleg
Beschikbaarheid: In overleg, april, mei en juni op de vrijdagochtend
Locatie: Locatie elders
Kosten:

€ 50,00 per activiteit, daarnaast € 1,00 per leerling voor toegang Peperbus en € 2,50 per begeleidende volwassene.

Bijzonderheden:

Deze workshop vindt plaats in nauwe samenwerking met de stadsbeiaardier en is afhankelijk van de gemeentelijke toestemming (vergunning). De locatie is de Peperbus en een nader te bepalen locatie. Er zijn minimaal 2 begeleiders vanuit de school nodig.